Регистрация | ОНЛАЙН ПОРЪЧКИ на тел: 0888 331 658
     
BG
BGN
  • BGN
  • EUR
Филтри

Категории с падащо меню

Интересно

„Феми” пуска детски маски за първия учебен ден

Дата: 11 Сеп 2020

„Феми” пуска детски маски за първия учебен ден

Прочети още →

Дарение за областните болници в Горна Оряховица и Велико Търново

Дата: 13 Апр 2020

Управителят на фирма Феми ЕООД - Милена Тончева направи дарение на Общинските болници св. Иван Рилски - гр. Горна Оряховица и д-р Стефан Черкезов гр. Велико Търново Дарени са 1600 бр.маски за многократна употреба и защитни облекла специално изработени за медицинският персонал. 

Прочети още →

В новините по БНТ 1 за производството на предпазни маски

Дата: 31 Мар 2020

Интервю с управителката на Феми ЕООД по БНТ 1 за производството на защитни маски.
 

Прочети още →

Феми” организира производство на защитни маски

Дата: 16 Мар 2020

„Феми” организира производство на защитни маски, въведе строги мерки за защита на работниците си.
 
 
Прочети още →

Недостигът на кадри все повече спъва бизнеса в страната

Дата: 17 Сеп 2019

Недостигът на кадри все повече спъва бизнеса в страната

Милена Тончева
РК Горна Оряховица

https://www.rotary-bulgaria.org/новини/1142

Прочети още →

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ СТЪЛБИТЕ КЪМ ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА

Дата: 27 Авг 2019

Национално честване Шипченска епопея - 23 август

Ето ги победителите от НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ СТЪЛБИТЕ КЪМ ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА – 23 АВГУСТ 2019 г.

 

Прочети още →

„Феми” прави тениски за състезание по стъпалата на Шипка

Дата: 13 Авг 2019

200 тениски дарява горнооряховската фирма за бански и бельо „Феми” ООД за участниците в състезанието за скоростно изкачване на стъпалата към Шипка, с което започва кулминацията от Националното честване на 142-та годишнина от Шипченската епопея. Скоростното изкачване на стъпалата е предназначено за ученици. То ще е на 23 август и започва в 10:30 часа от Подхода към Паметника на свободата.

Прочети още →

Новата спортна линия на Феми

Дата: 01 Авг 2019

Аеробика, зумба, табата и йога на открито подготвят в Горна Оряховица

Първите по рода си тренировки на открито подготвя екип на Дамския фитнес център „Блуминг“ в Горна Оряховица. Началото ще бъде поставено през почивните дни, когато във Вилно селище „Балканъ“ в с. Калайджии ще бъдат проведени занимания по йога, табата, зумба, аеробика... Идеята е подобни тренировки да се правят и в град Горна Оряховица, като се очаква графикът за тях да е готов до седмица-две. 

Целта ни е да покажем на всички, че никога не е късно човек да се погрижи за себе си. Клиентки са споделяли, че трудно са решили да влязат в зала, защото се притесняват от външния си вид и да не би другите да ги погледнат с насмешка. От този порочен кръг трябва да се излезе. Нашата философия е, че спортуването е не само с естетична  цел, но и, дори най-вече, със здравословна. Затова и работим в посока организирането на спортни уикенди и тренировки на открито в града, разказа собственичката на Дамския фитнес „Блуминг“ и фитнес инструктор Елеонора Маркова, която, заедно с Жанета Богомилова, раждат идеята. 

Във Вилно селище „Балканъ“ тя ще проведе първата от няколкото тренировки – лека аеробика за разгряване на телата. Следва Жанета Богомилова с натоварваща тренировка табата. Кардио тренировка зумба ще води Мария и накрая за разпускане е йогата с Иван. 

Няма възрастови ограничения към хората, които могат да се присъединят към тренировките на открито. Това е наш принцип – не делим хората на активно спортуващи и неспортуващи. Важното е всеки да направи нещо за себе си, така че всички са добре дошли, казва Елеонора Маркова. 

Планът е подобни спортни уикенди да се провеждат периодично във Вилно селище „Балканъ“, а в графика на инструкторите ще бъдат включени и тренировки на открито в гр. Горна Оряховица. Така ще бъде дадена още една възможност пред горнооряховчани за достъпен спорт.

 

По време на първите открити тренировки ще бъде представена и новата спортна линия на фирма „Феми”. От около половин година утвърденият производител на бельо и бански костюми работи по спортно облекло, предимно за фитнес. Моделите ще бъдат показани за първи път във Вилно селище „Балкан”, като за модели ще бъдат използвани инструкторите на откритите тренировки. Следващата седмица спортната линия на „Феми” ще бъде представена и на Модна фиеста „Албена”.

 Статията е от http://www.regnews.net 

Прочети още →

Как да запазим спокойствие когато сме под напрежение

Дата: 01 Окт 2015

Повечето от нас са изпитвали този ужасен момент да разберат, че са допуснали сериозна грешка. Може да не сме обърнали внимание на финансова прогноза или да сме забравили да запазим място за важна среща, насрочена за следващия ден. Причините са различни за всеки, но в определен момент ни е заливала вълна от ужас и паника.
Грешките и напрежението са неизбежни, тайната да преминем през тях е да останем спокойни.
Ново изследване на Harvard Business School показва, че повечето от нас се опитват да запазят самообладание  по погрешен начин. Хора, които приемат кризите като предизвикателство се справят много по-добре от онези, които се опитват да се насилват да останат спокойни.
„Интуицията може да подсказва на хората, че най-добре ще се справят с безпокойството си, като се опитат да останат спокойни, но това може да е много трудно и неефективно“- казва Алисън Брукс в свое изследване. „Когато хората са нервни  и се опитат да се успокояват, те мислят за всички неща, които могат да се объркат. Когато са развълнувани, обратно - мислят за нещата които могат да се оправят.“
Да запазим самообладание, да сме събрани и фокусирани под напрежение е въпрос на мислене. Онези, които успешно се справят с кризисни ситуации са способни да канализират емоциите си така, че да изработват поведението, което искат. С други думи - превръщат безпокойството си в енергия и вълнение.

Това не може да стане ако не включим логика. Да, допускането на голяма грешка е срамно. Може да ни се скара шефът и после да се отрази на оценката от представянето ни на работното място, но е малко вероятно да загубим работата си, дома си, колата си или всякакви други катастрофални мисли, каквито е захранила нервността и  ни пречи да се фокусираме.

Прочети още →

Защо многозадачността е вредна за вашата кариера

Дата: 27 Юли 2015

Не знам за вас, но аз много се дразня, когато говоря с някого, а той вместо да ме слуша - пише съобщение или прави нещо друго. Това може да се смята за многофункционалност, но всъщност е правене на две неща наполовина.

Също така виждам родители, излезли навън с децата си, които вместо да им отдават цялото си внимание - постват във Фейсбук или Туитър. Или тийнейджъри, които не отделят поглед от мобилните си устройства. И мисля, че е грубо, когато някой колега на работа е погълнат от телефона си, докато вие се опитвате да водите разговор с него. Според мен децата, приятелите и колегите заслужават пълното ни внимание.

Но това не е само мое виждане, науката е доказала опасностите от нагърбването с много задачи наведнъж:

 

  • Намалява възможностите на човек да мисли креативно. Креативността е сложна задача и ако вниманието ви е разделено между няколко задачи, буквално няма да ви достигне мозъчна мощ да забележите и идентифицирате креативните решения на проблемите.

  • Намалява способността за филтриране на ненужната информация. Проучвания показват, че ако по време на новинарска емисия има пълзящ текст отдолу на екрана с информация за други заглавия, спортни резултати и др. зрителите изпитват по-голяма трудност да запомнят информацията от новините. Същото е и ако докато слушате какво ви говори шефа - проверявате Туитър-постовете.

  • Прави ви по-лош мениджър. Защото сте по-неумели да отличите важното от маловажното и да вземете адекватни решения като лидер на екип.

  • Влошава вашата емоционална интелигентност. Изследвания отново показват, че ако сте човек, който прави по няколко неща наведнъж е много по-вероятно да предпочитате да общувате чрез съобщения, отколкото директно с човека срещу вас, което е пагубно както за личните, така и за професионалните ви взаимоотношения.

Прочети още →
«1 2» Страница 1 от 2
Върни До Горе