Регистрация | ОНЛАЙН ПОРЪЧКИ на тел: 0888 331 658
     
BG
BGN
  • BGN
  • EUR
Филтри

Категории с падащо меню

Статии

Недостигът на кадри все повече спъва бизнеса в страната

Дата: 17 Сеп 2019

Недостигът на кадри все повече спъва бизнеса в страната

Милена Тончева
РК Горна Оряховица

https://www.rotary-bulgaria.org/новини/1142

Прочети още →

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ СТЪЛБИТЕ КЪМ ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА

Дата: 27 Авг 2019

Национално честване Шипченска епопея - 23 август

Ето ги победителите от НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ СТЪЛБИТЕ КЪМ ПАМЕТНИКА НА СВОБОДАТА – 23 АВГУСТ 2019 г.

 

Прочети още →

„Феми” прави тениски за състезание по стъпалата на Шипка

Дата: 13 Авг 2019

200 тениски дарява горнооряховската фирма за бански и бельо „Феми” ООД за участниците в състезанието за скоростно изкачване на стъпалата към Шипка, с което започва кулминацията от Националното честване на 142-та годишнина от Шипченската епопея. Скоростното изкачване на стъпалата е предназначено за ученици. То ще е на 23 август и започва в 10:30 часа от Подхода към Паметника на свободата.

Прочети още →

Новата спортна линия на Феми

Дата: 01 Авг 2019

Аеробика, зумба, табата и йога на открито подготвят в Горна Оряховица

Първите по рода си тренировки на открито подготвя екип на Дамския фитнес център „Блуминг“ в Горна Оряховица. Началото ще бъде поставено през почивните дни, когато във Вилно селище „Балканъ“ в с. Калайджии ще бъдат проведени занимания по йога, табата, зумба, аеробика... Идеята е подобни тренировки да се правят и в град Горна Оряховица, като се очаква графикът за тях да е готов до седмица-две. 

Целта ни е да покажем на всички, че никога не е късно човек да се погрижи за себе си. Клиентки са споделяли, че трудно са решили да влязат в зала, защото се притесняват от външния си вид и да не би другите да ги погледнат с насмешка. От този порочен кръг трябва да се излезе. Нашата философия е, че спортуването е не само с естетична  цел, но и, дори най-вече, със здравословна. Затова и работим в посока организирането на спортни уикенди и тренировки на открито в града, разказа собственичката на Дамския фитнес „Блуминг“ и фитнес инструктор Елеонора Маркова, която, заедно с Жанета Богомилова, раждат идеята. 

Във Вилно селище „Балканъ“ тя ще проведе първата от няколкото тренировки – лека аеробика за разгряване на телата. Следва Жанета Богомилова с натоварваща тренировка табата. Кардио тренировка зумба ще води Мария и накрая за разпускане е йогата с Иван. 

Няма възрастови ограничения към хората, които могат да се присъединят към тренировките на открито. Това е наш принцип – не делим хората на активно спортуващи и неспортуващи. Важното е всеки да направи нещо за себе си, така че всички са добре дошли, казва Елеонора Маркова. 

Планът е подобни спортни уикенди да се провеждат периодично във Вилно селище „Балканъ“, а в графика на инструкторите ще бъдат включени и тренировки на открито в гр. Горна Оряховица. Така ще бъде дадена още една възможност пред горнооряховчани за достъпен спорт.

 

По време на първите открити тренировки ще бъде представена и новата спортна линия на фирма „Феми”. От около половин година утвърденият производител на бельо и бански костюми работи по спортно облекло, предимно за фитнес. Моделите ще бъдат показани за първи път във Вилно селище „Балкан”, като за модели ще бъдат използвани инструкторите на откритите тренировки. Следващата седмица спортната линия на „Феми” ще бъде представена и на Модна фиеста „Албена”.

 Статията е от http://www.regnews.net 

Прочети още →

Поглед върху измеренията на модата

Дата: 29 Мар 2016

 

Деликатна и изтънчена, тенденцията пролет/лято 2016 отново въвежда понятието за мекота, подчертана женственост и романтика със силен акцент върху флоралните мотиви в дамското бельо. През последните години, те се превърнаха в двигател на дизайна – преплетени в различен стил и различни материи, като жакард, дантела и сатен. Ултра леки и ефирни слоеве деликатно обвиват тялото, но целият този аспект не е представен единствено с визия и модел, той е олицетворение на по-мащабен поглед върху модата.

 

Носталгията по 70-те години продължава да расте, докато достигне своя връх през новия сезон. Тенденциите през тази година отдават почит на щастливата и енергична страна на 70-те и 80-те години, когато дизайнът е мания, модерността е от ключово значение, а орнаментите с флорални мотиви плавно преминават към геометричната визия. Наивният и закачлив аспект през този период убедително се трансформира върху текстурни повърхности.

 

От друга страна релефните орнаменти и десени влизат в духа на „рок културата“ и „бунтарството“, като в същото време силуетът става дързък и секси. „Back to black” или черното лежи в основата на тенденциите, които се фокусират върху подчертаването на женствеността и блясъка. Жената днес е дръзка и пряма – силно акцентирана във визуална посока, която връща архитектурните силуети, запазвайки нежността и лекотата.

 

Търсенето на баланс между еманципираната визия и женствеността е благосъстояние, което преминава в своя възход. Това е ключов момент към въвеждането на смисъл и чувственост – както във физически, така и в психологически аспект. Ние гледаме на женското тяло като основен източник на вдъхновение. Моделите бельо, които създаваме са не просто комфортни, те са като втора „кожа“.

 

Текст: Иво Йорданов

Моден дизайнер на "Феми"

Прочети още →

Как да запазим спокойствие когато сме под напрежение

Дата: 01 Окт 2015

Повечето от нас са изпитвали този ужасен момент да разберат, че са допуснали сериозна грешка. Може да не сме обърнали внимание на финансова прогноза или да сме забравили да запазим място за важна среща, насрочена за следващия ден. Причините са различни за всеки, но в определен момент ни е заливала вълна от ужас и паника.
Грешките и напрежението са неизбежни, тайната да преминем през тях е да останем спокойни.
Ново изследване на Harvard Business School показва, че повечето от нас се опитват да запазят самообладание  по погрешен начин. Хора, които приемат кризите като предизвикателство се справят много по-добре от онези, които се опитват да се насилват да останат спокойни.
„Интуицията може да подсказва на хората, че най-добре ще се справят с безпокойството си, като се опитат да останат спокойни, но това може да е много трудно и неефективно“- казва Алисън Брукс в свое изследване. „Когато хората са нервни  и се опитат да се успокояват, те мислят за всички неща, които могат да се объркат. Когато са развълнувани, обратно - мислят за нещата които могат да се оправят.“
Да запазим самообладание, да сме събрани и фокусирани под напрежение е въпрос на мислене. Онези, които успешно се справят с кризисни ситуации са способни да канализират емоциите си така, че да изработват поведението, което искат. С други думи - превръщат безпокойството си в енергия и вълнение.

Това не може да стане ако не включим логика. Да, допускането на голяма грешка е срамно. Може да ни се скара шефът и после да се отрази на оценката от представянето ни на работното място, но е малко вероятно да загубим работата си, дома си, колата си или всякакви други катастрофални мисли, каквито е захранила нервността и  ни пречи да се фокусираме.

Прочети още →

Защо многозадачността е вредна за вашата кариера

Дата: 27 Юли 2015

Не знам за вас, но аз много се дразня, когато говоря с някого, а той вместо да ме слуша - пише съобщение или прави нещо друго. Това може да се смята за многофункционалност, но всъщност е правене на две неща наполовина.

Също така виждам родители, излезли навън с децата си, които вместо да им отдават цялото си внимание - постват във Фейсбук или Туитър. Или тийнейджъри, които не отделят поглед от мобилните си устройства. И мисля, че е грубо, когато някой колега на работа е погълнат от телефона си, докато вие се опитвате да водите разговор с него. Според мен децата, приятелите и колегите заслужават пълното ни внимание.

Но това не е само мое виждане, науката е доказала опасностите от нагърбването с много задачи наведнъж:

 

  • Намалява възможностите на човек да мисли креативно. Креативността е сложна задача и ако вниманието ви е разделено между няколко задачи, буквално няма да ви достигне мозъчна мощ да забележите и идентифицирате креативните решения на проблемите.

  • Намалява способността за филтриране на ненужната информация. Проучвания показват, че ако по време на новинарска емисия има пълзящ текст отдолу на екрана с информация за други заглавия, спортни резултати и др. зрителите изпитват по-голяма трудност да запомнят информацията от новините. Същото е и ако докато слушате какво ви говори шефа - проверявате Туитър-постовете.

  • Прави ви по-лош мениджър. Защото сте по-неумели да отличите важното от маловажното и да вземете адекватни решения като лидер на екип.

  • Влошава вашата емоционална интелигентност. Изследвания отново показват, че ако сте човек, който прави по няколко неща наведнъж е много по-вероятно да предпочитате да общувате чрез съобщения, отколкото директно с човека срещу вас, което е пагубно както за личните, така и за професионалните ви взаимоотношения.

Прочети още →

11 неща, които умните хора никога не казват на работното място

Дата: 29 Юни 2015

Има някои неща, които просто никога не трябва да казвате на работното място. Съществуват фрази със специална сила: имат способността да ви накарат да звучите зле, дори и думите ви да са истина. А най- лошото е, че не можете да ги върнете обратно, изпуснати веднъж. Не става въпрос за шокиращите, изплъзнати от езика фрази, за плоските шеги или за политическите гафове. Това не са единствените начини да се изложите.
Често фините забележки - онези, които ни обрисуват като некомпетентни и неуверени - нанасят най-големи щети.
Без значение колко сте талантливи или какво сте постигнали, определени фрази моментално променят начина, по който хората ви възприемат и могат завинаги да ви представят в лоша светлина. Тези фрази са толкова заредени с негативни последици, че подкопават кариери за нула време.
Колко от тези убийци на кариери сте чували в офиса напоследък?

 

1. "НЕ Е ЧЕСТНО"
Всички знаят, че животът е нечестен. Да го кажете, предполага, че трябва да бъде такъв, което веднага ви представя като наивни.
Ако не искате да изглеждате зле - трябва да се придържате към фактите, да сте конструктивни и да се въздържате от интерпретации. Можете да кажете: "Виждам, че си възложил на Ана задачата, която се надявах да получа. Би ли ми казал какво провокира решението ти? Бих искал да знам защо си решил, че аз не съм подходящ, за да мога да работя по усъвършенстването на тези умения."

 

2. "ПО ТОЗИ НАЧИН СМЕ ГО ПРАВИЛИ ВИНАГИ"
Технологично провокираните промени се случват толкова бързо, че дори и шестмесечен технологичен процес може да е остарял. Да кажете, че „по този начин сме го правили винаги“ не само ви прави мързелив и тесногръд, но може да накара  шефа ви  да се запита защо не сте се опитали да подобрите нещата сами досега. Ако наистина правите нещата както винаги досега - почти сигурно е, че има и по- добър начин.

 

3. "НЯМА ПРОБЛЕМ"
Ако някой ви помоли да свършите нещо или ви благодари за свършена работа, и вие отговорите "няма проблем", това загатва, че молбата е била проблем, и че ви се е наложило да вършите нещо.

 

Прочети още →

Как да направим деня си изключително продуктивен

Дата: 28 Апр 2015

 

Нeзависимо от работата ни денят е еднакво дълъг за всички и всеки разполага с приблизително еднакво време.
Дали имаме самостоятелен бизнес или работим за някого, основната разлика идва от това как използваме времето си. Ето съветите на Джим Уайтърст, изпълнителен директор на софтуерна компания Red Hat:

 

1. Всяка неделя вечер обмисляйте седмицата си 

"В неделната вечер сядам със списъка на важните ми задачи и цели общо за годината, и за всеки месец. Така си напомням за важните неща ежеседмично. Дългосрочните цели може да не са спешни, но са много важни. Ако човек не внимава лесно може да позволи на „спешното“ да измести „важното“. После поглеждам календара си за седмицата. Виждам кои дни са заети със срещи и след това се съсредоточавам върху това, което искам да свърша освен тях. След това прибавям набелязаните дейности в списъка ми със задачи."

 Ключът е да създадете ред и дисциплина в седмичната си програма, иначе се оставяте на течението, а така със сигурност „важното“ ще бъде изместено от „спешното“.

 

2. Планувайте време за различни задачи

Всеки насрочва време за срещи. Идете стъпка напред и си планувайте време за завършването на различни други задачи. Да завършите презентацията на фирмата или да направите ново предложение за клиент, или да прегледате и одобрите маркетингови материали. Ако целенасочено не ги запланувате във времето си, тези задачи може да отпаднат, или да бъдат прекъснати, или незавършени, или да бъдете разсеяни от нещо. Така важните неща всъщност няма да бъдат свършени.

 

3. Съставяйте и следвайте реалистичен списък със задачи

"Преди време съставях тези списъци, но без да отделям необходимото време за всяка задача и какво мислите стана? Винаги имах предвидени повече дейности, отколкото можех да свърша и така списъкът ми със задачи се превърна в списък с желания. Защото ако имате планувани срещи за шест часа и отделно още осем часа в други задължения - голяма част от тези задължения няма да бъдат изпълнени."

Задаването на реалистични времена ви кара да приоритизирате, а също и да сте фокусирани. Когато сте наясно, че една задача трябва да ви отнеме не повече от 30 минути, ще сте по-склонни да не се разсейвате.

 

 

 

Прочети още →

Какво бельо предпочитат мъжете и защо

Дата: 11 Мар 2015

Съвременното разнообразие на мъжко бельо дава голяма свобода на мъжете в техния избор. Дали да изберете свободен или стегнат по тялото модел, дали да е от памук, вискоза, микрофибър или полиестер, е въпрос на комфорт и личен избор.

Съществува голяма палитра от модели на мъжко бельо и тук ще разгледаме основните - слип, боксер, стринг, джок, както и междинни варианти между тях.

 

Слипове - в типичния случай краят на крачола стига до началото на пакета. Задната част на слипа, обикновено е изработена от цяло парче плат. Има голямо разнообразие от отвори в предната част, а може и да нямат отвор въобще. Слипът може да бъде ​плитък - с тесен страничен шев и ниска талия, класически - впит, със странична ширина от 5-6см, или дълбок - с по-висока талия и широк по двата странични шева.

 

Боксери - свободно бельо, осигурява покритие, но не и поддръжащ пакет. Крачолите на боксера обикновено падат широко доста под дъното на пакета. Почти винаги имат отвор отпред, някои с копчета, някои - без. Това често е стандартният избор на униформените мъже, а и на тези, които не обичат стегнато бельо. Друг вариант на мъжкия боксер е впитият модел, стегнат по тялото, с крачол и пакет, без отвор отпред, с външен или вътрешен ластик.

 

Боксер-слип  - по-секси изглеждащата комбинация от слип и боксер, предлага най-доброто от двата модела и осигурява поддръжащ пакет. Крачолите на този вид боксер не падат свободно, а са плътно по крака и са малко по-къси, което им печели прозвището „квадратни“. Повечето нямат отвор отпред.

Прочети още →
«1 2» Страница 1 от 2
Върни До Горе