Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
Език

Вестник "Седмицата": Плажна колекция "Lizabel® 2014"

Дата: 2014-08-01

Световен моден сайт пусна „Феми” на заглавната си страница
 

Автор: Елена Велкова

Дата: 01.08.2014 

 

Банските на горнооряховската фирма „Феми” намериха място на заглавната страница на един от най-големите модни сайтове в света Worldfashionhub.com. Сайтът предлага всякакви модни линии и колекции от цял свят, включително и няколко български фирми. Плажната мода на „Феми” е обаче единственото родно производство, промотирано по толкова достъпен начин – още с отварянето на сайта.

Интересното в цялата история е, че самите производители не са знаели за оказаната привилегия. 

Нашият супервайзор Стела Рашкова забеляза, че в сайта ни се влиза масирано от едно място и така открихме, че Worldfashionhub.com ни е сложил на заглавната си страница. За нас е гордост, че истински модни корифеи ни оценяват, без да сме си платили да ни харесат. По същия начин наши модели са излизали по страниците на модни списания в цяла Европа. А най-много се гордея, че изцяло горнооряховски екип осъществи този моден пробив, разказа шефката на „Феми” Милена Тончева.

СЕДМИЦАТА също има принос за успеха на плажната линия на горнооряховския производител. Фотографът на вестника Пламен Иванов е автор на снимките, харесани от модните редактори. В ролята на манекенки пък са също горнооряховски момичета – Алина Йорданова и Гергана Данева. Самата модна линия пък е дело на младия дизайнер на фирмата Иво Йорданов. Подобаваща е заслугата и на Стела Рашкова, която се грижи за атрактивното представяне на колекцията в Интернет. И не на последно място на изпълнителите – шивачките на фирмата, които поддържат световно качество години наред.
И докато колекция 2014 шества по световните модни страници, дизайнерът Иво Йорданов вече е готов с предложенията си за Лято 2015. Африка и ретрото ще присъстват много в модните решения догодина. Актуални ще са флоралните мотиви върху тъмни основи с африканско участие. Принтовете и щампите ще са в тропически стил, а моделите ще са ретро. Цветовете в това течение са разнообразни – циклама, бордо, дълбоко зелено. Подходящите аксесоари са сламени шапки с големи периферии, ретро очила с квадратна форма, големи плажни чанти.

Другата водеща линия отново идва от африканския континент. Според Иво тя е с мароканско влияние, като геометричните форми са предпочитани. В моделите, силуетът и принтовете има лек полъх от мароканската архитектура. „50 нюанса сиво” или всички земни цветове би било най-подходящото определение за цветовете в мароканския стил, казва Иво, намигайки към култовата за тийнейджърите книга на Е.Л.Джеймс.

Третата тенденция за Лято 2015 е Актив – спорт детайлите. Става дума за спортни модели в трицветни съчетания. И не само. Тук ще има голям избор от цве​тове, спортни десени и принтове, райета и др.