Регистрация | ОНЛАЙН ПОРЪЧКИ на тел: 0888 331 658
     
BG
BGN
  • BGN
  • EUR
Филтри

Категории с падащо меню

Поглед върху измеренията на модата

Дата: 29 Мар 2016

Деликатна и изтънчена, тенденцията пролет/лято 2016 отново въвежда понятието за мекота, подчертана женственост и романтика със силен акцент върху флоралните мотиви в дамското бельо. През последните години, те се превърнаха в двигател на дизайна – преплетени в различен стил и различни материи, като жакард, дантела и сатен. Ултра леки и ефирни слоеве деликатно обвиват тялото, но целият този аспект не е представен единствено с визия и модел, той е олицетворение на по-мащабен поглед върху модата.

 

Носталгията по 70-те години продължава да расте, докато достигне своя връх през новия сезон. Тенденциите през тази година отдават почит на щастливата и енергична страна на 70-те и 80-те години, когато дизайнът е мания, модерността е от ключово значение, а орнаментите с флорални мотиви плавно преминават към геометричната визия. Наивният и закачлив аспект през този период убедително се трансформира върху текстурни повърхности.

 

От друга страна релефните орнаменти и десени влизат в духа на „рок културата“ и „бунтарството“, като в същото време силуетът става дързък и секси. „Back to black” или черното лежи в основата на тенденциите, които се фокусират върху подчертаването на женствеността и блясъка. Жената днес е дръзка и пряма – силно акцентирана във визуална посока, която връща архитектурните силуети, запазвайки нежността и лекотата.

 

Търсенето на баланс между еманципираната визия и женствеността е благосъстояние, което преминава в своя възход. Това е ключов момент към въвеждането на смисъл и чувственост – както във физически, така и в психологически аспект. Ние гледаме на женското тяло като основен източник на вдъхновение. Моделите бельо, които създаваме са не просто комфортни, те са като втора „кожа“.

 

Текст: Иво Йорданов

Моден дизайнер на "Феми"

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе